Thursday, April 7, 2011

Zulhaidah Suboh Takut Dengan Rosey Yunus


Memang sah perangai pembangkang! Mula-mula bersemangat nak tolong orang! Bila ada peluang lain terus terkam! Zulhaidah Suboh yang begitu bersungguh-sungguh nak bertanding di Bekenu dengan alasan nak membantu rakyat Bekenu tiba-tiba melompat ke Lambir! Musnah harapan penyokong-penyokong PKR Bekenu yang dah termimpi-mimpi nak julang Zulhaidah bila menang di Bekenu!

Zulhaidah kecut perut tiba hari penamaan calon bila memilih untuk bertanding di Lambir. Mungkin Zulhaidah tengok kekuatan pengaruh Rosey begitu utuh di Bekenu atau Zulhaidah nampak Ripin Lamat boleh Zulhaidah kalahkan!. Sama-sama baru bertanding berbanding Rosey Yunus yang lebih berpengalaman.

Sebelum pilihan raya Zulhaidah belanja orang-orang di kedai kopi kononya nak selamatkan Bekenu! Zulhaidah bersungguh-sungguh turun bantu masa banjir nak tunjuk perihatin dengan nasib orang-orang Bekenu! Tapi bila masa tiba Zulhaidah sudah hilang entah kemana. Orang Bekenu tertunggu-tunggu nak berarak bersama Zulhaidah..tapi sayang Zulhaidah tidak peduli dan tidak mahu peduli hal-hal orang Bekenu! Sebab itulah dia pilih bertanding di Lambir!!!

Belum apa-apa Zulhaidah dah suka lompat sana lompat sini!. Apa nak jadi kalau Zulhaidah jadi YB?

2 comments:

  1. Kwang kwang kwang.. BN tetap jadi pilihan Lambir.. Konfem! Hahaha.. Bekenu pun samalah..

    Entry Terbaru : Senarai Penuh Calon BN ; Pilihanraya DUN Sarawak Ke10

    ReplyDelete
  2. alamak!tetek besi la takut3X

    ReplyDelete